Vooronderzoek


De te verhuizen kunstvoorwerpen worden onderzocht door ons ervaren personeel van kunsthistorici. In het geval van moeilijk bereikbare objecten wordt een stelling voorzien die een goede bereikbaarheid van het kunstvoorwerp en een veilige manier van werken garandeert.

Bij het behandelen van broze of kwetsbare voorwerpen draagt de onderzoeker handschoenen. Deze vermijden dat vocht en zuren van de handen op de objecten terechtkomen. Indien van toepassing wordt het object ontstoft.

Per kunstvoorwerp wordt er een inventarisatiefiche opgemaakt waarin naast een kunsthistorische beschrijving, datering en analyse van de materialen ook de afmetingen, het gewicht en de conservatietoestand van het voorwerp wordt opgenomen. Er gaat ook speciale aandacht uit naar reeds opgelopen schade en eventuele gebreken van het kunstobject worden tevens vooraf gedocumenteerd.

Het kunstvoorwerp wordt gefotografeerd en de volledige fiche met foto wordt afgedrukt om in een volgend stadium op de verpakking te kleven zodat het duidelijk is welk object zich in de doos of kist bevindt. Vervolgens laten we de waarden van de objecten taxeren door een gereputeerd advies- en expertisebureau om de verzekeringswaarde voor het transport of de bewaring te bepalen. Voor elke verhuizing wordt er een draaiboek opgesteld dat het verloop minutieus regelt.

 

DSC 0271 DSC 0295 DSC 0339

Lichtveld 29 – B 3980 Tessenderlo
Copyright © 2014. All Rights Reserved.